Var hjemme hos søteste Marte på klesparty tidligere i denne uka, og der fikk vi servert himmelsk gode rundstykker. Ingenting slår halvgrove rundstykker med multesyltetøy, eller med hvitost og hjemmelaget bringebærgele.
( Jeg var så heldig å få gele fra min tante, og den smaker utrolig godt )
Jeg ba Marte pent om oppskrifta på rundstykkene, og da den havna i innboksen min på Facebook, tenkte jeg at jeg måtte dele denne herligheten på bloggen. Jeg spurte om lov til å dele og heldigvis fikk jeg klarsignal. Deigen er veldig god å jobbe med, og disse er flotte å lage opp, hive i frysern og ta opp til matpakken, til gjester, til suppe, eller som frokost/lunch.
Dette trenger du for å lage disse gode rundstykkene.
700 gram hvetemel
300 gram grov sammalt hvete
2 ss sukker
2 ts salt
7 dl melk
100 gram smør (eller margarin)
50 gram gjær.
Stekes midt i ovnen 12. min. 225 grader.
Dette gjør du. :)
Bland det tørre i miksebollen. Hold tilbake en kopp av hvetemelet.
Smelt smøret i en kjele, og tilsett melken.
Varm opp til den er fingervarm.
Tilsett gjæren,og bland til den er oppløst.
Tilsett melkeblandingen i melet.
Sett på mikseren, og bland godt. La den gå i fem minutter.
Deigen skal akkurat slippe bollen.
Hvis den er bløt, tilsetter du melet du holdt tilbake, til deigen slipper bollen.
Dekk til bollen med plastikk og la den heve i 45 min.
Ha deigen ut på benken, del den i to,
Som igjen deles i to, slik at du får 4 emner.
Del hvert emne i 6 biter. Da får du 24 rundstykker
Trill de ut. Jeg liker å lage de litt avlange.
La de etterheve i ca 30 min.
Pensle de med et sammenvispet egg
Stek i ovnen i ca 12 min. 225 grader.
LA de avkjøle på rist, og nyyt. :)
Lykke til!
Klem May-Helen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar