tirsdag 5. april 2011

Lakrisdrømmer



For de som kjenner meg godt, så er det ingen hemmelighet at jeg er helt hekta på lakris. 
Gleden ble derfor stor da jeg var innom sjokoladebutikken i Trondheim, og fant
de to herlighetene Rå lakrispulver, og Lakrissirup. De to boksene ble raskt med hjem sammen med en del andre herligheter, og da var det bare å sette igang. 

Det første jeg vil dele med dere i lakrisens verden er pikekyss med lakrissmak. 
Disse sammen med vaniljeis og bringebær smaker bare helt herlig. 

Pikekyss med Lakrissmak:

4 eggehviter
200 gram sukker
1 ss lakrispulver
1 ss lakrissirup

100 grader midt i ovnen ca 45 min. 

 Ha eggehvitene
 og sukkeret i en bolle, 
og visp dette til det blir en stiv masse. 
 Tilsett sirup

 og larispulver




 Bland det godt sammen, og 


 Ha det i en sprøytepose. 
Sett på en tip med litt stor åpning. ( Jeg har brukt 1M her)
 ( dette fordi pulveret har noen "biter" som er vanskelig å få ut av små åpninger. )


 Sprøyt topper på bakepapir og stek i ovnen på 100 grader i ca 45 min. 




Server gjerne alene til kaffen, eller til is. 


Lykke til. 

Klem May-Helen

6 kommentarer:

  1. OMG!!!! Nammis nammis!!!! Kor har du fått tak i det der lakris greierne? :-) Du e kanondyktig!!!

    SvarSlett
  2. Hei Elisabeth. :)

    Har kjøpt det på sjokoladebutikken i Trondheim. Litt dilla jeg nå, så blir sikkert flere forsøk med lakris. :)

    Klem

    SvarSlett
  3. DETTE SDÅ BÆRRE HÆRLI UT. KAN DEN LAGES FOR DIABETIKKERE

    SvarSlett
  4. Hei Anonym.

    Om du bruker Sukrin i stedet for sukker, så burde du iallefall kunne lagd disse med lakrispulveret iallefall. Jeg er usikker på om sirupen inneholder sukker.
    Del resultatet om du prøver da ;)

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  5. Så kult! Jeg tror nesten jeg må se etter det samme neste gang jeg er på Sjokoladebutikken. :D

    SvarSlett
  6. Hei Radiojente.
    Ja det synes jeg absolutt du må. ;)
    Disse ble iallefall gode. :)

    Klem May-Helen

    SvarSlett