mandag 22. august 2011

Cognac sjokoladekake






Hei.
Håper dere har hatt en fin sommer. Her har sommeren flydd avsted. Kan ikke akkurat skryte av sommerværet da. De få dagene med sol her i barteby, var vel da vi var på ferie i Danmark, og da regnet det selvfølgelig der.


Nå er bakelysten kommet litt tilbake, og jeg går en spennende høst i møte. Skal en del rundt i landet og holde kurs, og det er jo alltid gøy. Om du savner kurs i ditt nærmiljø, så si gjerne ifra og vi får se hva vi kan ordne.

I dag presentere jeg en skikkelig saftig cognac kake til dere. Denne blir en overraskelse til en kollega av meg som hadde bursdag i går. Vi skal ha møte på jobben i dag, og da er det gøy å ta med en kake til bursdagsbarnet. ;)

Du trenger:

250 gram smør
250 gram mørk sjokolade 70%
2 dl sterk kaffe
3 ss cognac
300 gram hvetemel
50 gram kakao
500 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
0.5 ts natron
4 egg
3 ss nøytral olje
1.5 dl kulturmelk

160 grader nederst i ovnen i ca 1 time og 30 min

Glasur:
 250 gram mørk sjokolade 70%
150 gram sukker



Dekk ei kakeform på ca 22 cm med bakepapir. 


Ha kaffe sjokolade og smør i en kasserolle.
 Varm opp til alt har smelta sammen.
 Trekk kasserollen av plata og tilsett cognac.


Ha eggene i en skål, og visp de lett sammen med en gaffel. 

 Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
 og bland dette god sammen. 
 Tilsett eggene og kefirmelka i blandingen


Tilsett sjokoladeblandinga 




Rør det lett sammen med mikseren.
 Ikke rør for lenge, bare til det er blandet sammen. 


Ha røra i forma, og stek til den er ferdig. Når tiden er ute, kan du stikke en fyrstikk, eller grillpinne ned i kaka. Om den er tørr når du tar den opp, så er kaka ferdig. Om det er deig på kaka, må den få stå i ovnen lengre.


Glasur:

 Ha alle ingrediensen i en kasserolle og sett på plata. Gi det et oppkok, og la det småkoke ( På SVAK varme) under omrøring i ca 5 min.  Trekk kjelen av plata og tilsett 2 ss kald kremfløte for ekstra glans.
La den hvile ei stund, så den blir lun.


 Ha kaka på en pappplate som er klippet like stor som kaka.
 Sett kaka på rist med bakepapir under. 

  Tøm  glasuren midt oppå kaka forsiktig, slik at det renner ned over kanten rundt hele.



Det kan hende du må hjelpe glasuren litt med en spatula. bare dytt litt krem nedover langs hele kanten. Pass på¨at du får med hele veien rundt. La kaka hvile, før du setter den over på et serveringsfat.


Pynt med sjokolade og server. :)

Gratulerer med dagen Marit.


Lykke til.

Klem May-Helen





4 kommentarer:

  1. Den såg bra god ut!! WOW :-D Minner litt sånn forsiktig om at jeg her bursdag snart..... ;-D


    klemklem Grete S

    SvarSlett
  2. Hei. Tar du i mot bestilling på kaker? Evt Hva tar du for denne kaken? Kan du bake denne kaken til meg til 4 mars. Trenger den på morran. Hilsen Janina Mobil: 98607821

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Janina. Ettersom bloggen har ligget uten å bli aktivt brukt ei stund, så jeg ikke kommentaren din til rett tid. Beklager så mye.

      Slett
  3. Hei! Kaken var supergo!
    Men lurer på no m glasuren...
    Ingr er bare sjoko, sukker å 2ss fløte..
    På bilde derimot ser det ut til å være mye mer fløte.. å glasuren (tok bare i det som sto) blei steinhard! Som hard sjokolade...
    Det er vel ikke rikti..? Eller...

    SvarSlett