onsdag 24. august 2011

Sjokoladekjekse med bringebærsmak.



Nå er hverdagen tilbake for fullt. Skolegutten har funnet seg tilrette på ungdomskolen, og her er arbeidsuka godt i gang. Til neste helg er det en del kurs i kakedekorering i Trondheim, og det er fremdeles ledige plasser om noen vil være med.

Dagens godis er disse deilige sjokoladekjeksene som har fyll med bringebærsmak.

Jeg har brukt smaksolje i fyllet, men her kan man gjerne tilsette noen få bær for å få de mere naturlig.
Kjeksene er dekket av god sjokolade, så her er det bare å finne fram kaffekoppen. :)

Til disse gode kjeksene trenger du:

120 gram smør
100 gram sukker
200 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 dl melk
4 ss kakao

180 grader midt i ovnen i ca 10 min.

Fyllet:
1 eggehvite
300 gram melis
smaksolje med bringebærsmak

Trekk:

300 gram god sjokolade. Jeg bruker en blanding av lys og mørk.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. 


Tilsett kakao, 


og resten av ingrediensene. 


 Rør de raskt sammen med mikseren.
 Ikke rør for lenge, bare til det har fått blandet seg. 


 Jobb deigen sammen til en pølse


Som du triller på bakepapir, til den har ca 5 cm i diameter


Rull sammen bakepapiret, og sett rullen i kjøleskapet i to timer. 


Skjær tynne skiver og legg på bakepapirkledd plate. 
, stek i ovnen, og avkjøl kjeksene på rist. 

Fyllet:


Ha eggehviten i bakebollen, og sett på vispen på lav hastighet. 


Tilsett smaksoljen og melis til du får en tykk grøt. 


 Rør sammen det siste med en slikkepott.
 Er røra flytende, må du tilsette mere melis. 


 Legg en halv ts med fyll midt på kjeksen,


 legg en annen oppå og klem sammen til fyllet kommer ut mot kanten.



 Gjør dette med alle. 


Smelt sjokolade over vannbad og dypp kjeksene i med en gaffel.
 La overflødig sjokolade få renne av. 
Legg kjeksene på bakepapirkledd plate, og sett platen litt kaldt, slik at sjokoladen stivner. 





Server til en god kopp kaffe. Lykke til!

Klem May-Helen

1 kommentar: