Her flyr dagene avgårde uten at jeg rekker å gjøre de tingene jeg har tenkt. det har blitt en stund igjen siden sist blogginnlegg nå, og det må jeg bare beklage. Ser jeg har hatt mange innom her i mellomtiden. Tusen takk for at dere svipper innom bloggen.
I dag deler jeg oppskrift på en banankake med dere. Jeg synes denne kaken blir saftig og god. Med en frisk sitronkrem på toppen blir denne kaka fullkommen. :)
Du trenger:
100 gram smør
110 gram sukker
2 egg
1 ts vaniljeessens
3 modne bananer
1 ts natron
1 dl fløte
230 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0.5 ts ingefær
0.5 ts nellik
Smørkrem
125 gram smør
100 gram melis
1 ss sitronjuice
1 egg
180 grader midt i ovnen. i 35 min. ( brødformer) eller 1 time (rund kakeform)
Ha smør og sukker i bakebollen,
og miks dette i noen minutter til det er hvitt, og luftig.
Visp sammen eggene lett med en gaffel,
og tilsett i smørblandingen mens mikseren blander det godt sammen.
Mos bananen og tilsett vaniljeessensen
Ha bananen i røra, og rør dette godt sammen.
Tilsett mel, natron, bakepulver og krydder samt fløten. Bland dette raskt sammen.
Ha røra over i form.
Jeg har brukt papirformer ( får da to stk), men her kan du bruke både brødform, og rund kakeform 20-22 cm.
Stek de i ovnene til de er ferdige. 180 greader midt i ovnen i ca 35 min i brødform og ca 1 time i rund form.
Stikk en trepinne i midten på kaka. Er den tørr når du tar den opp, er kaka ferdig.
Slik lager du kremen:
Ha alle ingrediensene i bakebollen, og miks kraftig i et par minutter med mikseren, til du får en lys og luftig krem.
Vent med å bre på kremen til kaka er avkjølt.
.
Lykke til!
Klem May-Helen
Hærli' me' banankake uansett, å så me'frisk krem på så blir dein jo helt namnamnam. æ ælske go'e kaka. Bodil
SvarSlett