lørdag 28. september 2013

Lettvint Ostekake



Jeg vil starte dette blogginnlegget ved å takke dere som har sendt mail om at dere savner oppskrifter fra meg. :) Det er skikkelig gøy å høre, og ga meg et lite puff ved at jeg nå starter opp igjen.
Den oppskriften jeg vil dele med dere i dag, er så enkel at om du har ingrediensene i hus, kan du lage den etter at gjestene har kommet.
Den er så enkel at dere som sverger til Toroposer, får dere en overraskelse over hvor lett det er å bake. :) Denne kaken er uten steking, så den egner seg godt å lage på hytta osv om man ikke har stekemuligheter der. Toppen kan du varierer med det du måtte ha av syltetøy, frukt eller bær, og fordi den ikke inneholder gelatin eller gele, så er den vegetarisk også. :)

Dette trenger du for å lage denne lettvinte og ikke minst gode kaken.

1 pakke Gjende kjekse
100 gram smør

1 boks philadelphiaost
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 toppende ss melis

frukt/bær/syltetøy




Ha smøret i en kjele og smelt over medium varme


Legg kjeksene i en pose og rull over med et kjevle til kjeksene er knust


Ha den knuste kjeksen i et fat med litt høye sider på, eller som jeg har gjort i en form


Tøm over det smelta smøret,


og rør til all kjeksen blir blandet med litt smør. 
Klapp det utover og sett i kjøleskapet.
( har du tid, la det gjerne stå i kjøleskapet ei halvtime)


Legg osten i mikserbollen,
 og bland til osten blir myk og kremende


Tilsett vaniljesukker, melis og fløte


Miks dette sammen til en myk og fin krem


Ha kremen over kjeksene


Nå skal topplaget på. Jeg har brukt plommesyltetøy i dag, 


og strødd frosne bringebær oppå der.
 Da får man litt surt og søtt blandet. 


Da er det bare å servere. 
Lykke til!
Klem May-Helen. :) 

3 kommentarer:

  1. Mmmm den så godt ut, liker at den er enkel :) Så flott at du er tilbake :)

    God helg!

    SvarSlett
  2. Tusen takk Desiree. :) Jeg liker også det enkle. :) God helg til deg også. :)

    SvarSlett
  3. Denne va bærre fantastisk på fleir måta, enkel, go' å så kain en bruke friske bær så kain diabetikkera spis kak me' go' samvittighet å ;-) <3

    SvarSlett