mandag 30. september 2013

Tuiles med vaniljesmak (Iskjekse)






I dag har jeg lagd Tuiles. Tuiles er fransk og betyr noe sånn som tynn, crisp kjekse.  Den dere får oppskrift på her, må kunne komme under denne tittelen, med sine florlette lag på lag som smuldrer i munnen. Disse egner seg godt til is, som et knasende innslag til mousse eller fromage. Du kan også fylle de med krem.
 Det er ikke mange ingrediensene du trenger for å lage disse kjeksene. 

100 gram mykt smør
1 dl sukker
1 ts vaniljeessens
1 dl hvetemel
2 medium eggehviter. 

200 grader, midt i ovnen 3-6 min. 




Ha det myke smøret i bakebollen, sammen sukker og vaniljeessens. 
Bland til dette blir hvitt og luftig.


 Tilsett melet og bland godt



tilsett så eggehviter. Litt ad gangen


 Bland godt. Deigen skal være litt bløt. 

La den stå på benken ei stund. 


 Ha tre kladder på ei plate dekket med silikonmatte. ( Om du ikke har det, går det bra med bakepapir også, men jeg opplever at den slipper bedre på silikonmatta)




Stryk utover de kladdene til de blir gjennomsiktig. 
Når du tror du er ferdig stryker du over en gang til. ;) 



Stek de gyldenbrune i ovnen.
 De går fort fra brun til mørkebrun, så følg med hele tiden. 


Jeg ruller kjeksene opp på slike cannoliformer. 
OM du ikke har det, så kan du bruke skaftet på ei tresleiv f.eks. 
Her må du jobbe raskt.. Dette stivner fort. 



La de bli kalde før de tas av. 


Om du ikke rekker alle på brettet før de blir stive, så ikke gråt av den grunn. 
Bare brekk de i biter og gjem de i en tett kakeboks sammen de andre rullene. Disse smaker like godt. ;) 

Har du mange smuler, kan du blande det i smelta sjokolade f.eks . Det smaker godt med litt knasende kjekse. :) 

Lykke til!
Klem May-Helen














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar