I dag har jeg lyst til å dele ei oppskrift på vaniljeboller som jeg synes er kjempegode.
Disse er fylt med deilig vaniljekrem, så de her hjemme syntes det var umulig å stoppe etter en. :)
Om du synes de smaker like godt, det gjenstår å se.
Vaniljeboller:
1 liter Hvetemel
50 gram gjør
3.5 dl melk
2 egg
100 gram smør
1,5 dl sukker
0.5 ts kanel
Smelt smør og melk i microen til det er fingervarmt.
Dette tar ca 1 min. på full effekt.
Ha dette sammen gjæren i bakebollen
Tilsett egg, sukker, og kanel og rør litt
Så tilsetter du hvetemelet.
Det er ikke sikkert du trenger alt.
Når deigen slipper bollen, er det nok mel.
Dekk med plast, og la deigen heve i ca en time til dobbel størrelse.
Del deigen i to baller, og kjevle de ut på melet underlag.
del deigen i passe store biter.
Legg en skje med ferdig vaniljekrem på hver rute'
Klem sammen endene
Og en gang til, slik at den blir helt tett.
Dette blir da bunnsiden
.
Legg bollene i muffinsformer, og la heve 30-45 min.
Pensle med egg, og stek de i ovnen ca 10 min på 200 grader.
Pensle de ferdige bollene med smelta smør
og dypp de i kanel og sukker.
Nå lukter det bra godt i huset ja. Jeg elsker gjærbakst. :)
Klem May-Helen
May Helen, de ser helt fantastisk ut! Kom å gjør sånn hos meg og!!!
SvarSlettgod klæm;)
Når vil du jeg skal komme da Kristin? hehe. Koselig at du kommenterer i bloggen min. :)
SvarSlettklem May-Helen
Mmmmmm!! No vart æ skikkelig snavelsjuk!! Dæm bollan din e jo bare rå go!! Du e så flink!! Stor klæm
SvarSlettSå artig at det friste Turid, og koselig at du kommenterer i bloggen.
SvarSlettVi tar gjerne imot besøk da. ;)
Go klem May-Helen
Nam nam! Dem ser kjempegode ut! Og VET at alt du lage e bare nydelig! :-) klem klem
SvarSlettKan disse fryses ?
SvarSlett