lørdag 18. desember 2010

Sjokoladefudge.


God morgen.

Da har vi kommet inn i siste uka før selve julaften. Her i Trondheim er det klarvær i dag, blå himmel og snø på trærne gir god julestemning.
Jeg fortsetter med litt julegodt i dag jeg,
og tenkte at jeg skulle gi dere oppskrift på sjokoladefudge. Disse har jeg tenkt å gi som en ekstra julegave til ei som ønsket seg akkurat dette. :)

Du trenger:

2 ss smør
1 boks søt kondensert melk
3 dl sukker
150 gram marsmallows
3,5 dl hakket sjokolade/eller sjokoladedråper
2 ts vaniljeessens
1 dl hakkede valnøtter ( valgfritt)




                                           Smelt smør i en kasserolle, ha i melken og sukkeret.
La dette få koke opp, og vent til sukkeret har smeltet.
 Det er viktig at du rører hele tiden. Dette brenner seg ganske lett.
                         


I oppskrifta, står det mini marsmallows. Jeg brukte store som jeg klippet i små biter. 


                                                   Ha dette i kasserollen. Rør godt.

 Jeg synes det blir tungt å røre for hånd, så jeg hadde det i mikseren og rørte det
 sammen der. 

Miks til det blir en glatt røre. 


Nå kan du tilsette valnøtter om man ønsker. 
Hell det i en bakepapirkledd form, og sett i kjøleskapet et par timer til alt er stivnet. 


Nå kan du dele det opp i passe biter. 
Så er alt klart til å serveres.


Lykke til. :)

Klem May-Helen 

9 kommentarer:

  1. Å, dette så godt ut! Men neppe lavkarbo for diabetikere...... men får innmari lyst til å lage dem!Trenger jo ikke spise så mange om gangen...og fint å by på til gjester. :) Ha en flott dag!

    Klem...Synnøve

    SvarSlett
  2. Hei Synnøve.
    det er vel ikke akkurat lavkarbo nei, men det er jo lov å smake litt, en sjelden gang for diabetikere også? Og så har du helt rett i at de er fine å by til gjester. ;)

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  3. Hei snuppa!
    Dette så deilig ut!

    Håper alt står bra til med dere alle. :)

    Klem fra Arnhild. :)

    SvarSlett
  4. Hei!
    Dette så godt ut ja.

    SvarSlett
  5. Hei Arnhild. :)

    Her er det som vanlig. ;) Håper det står bra til med dere også.

    Koselig at du er innom bloggen. :)

    Klem fra May-Helen

    SvarSlett
  6. Hei Anonym. :)

    Så koselig å se at det frister. :)
    Hyggelig av deg å legge igjen kommentar. :)

    Klem fra May-Helen

    SvarSlett
  7. Hei Hei..
    Åh, dissa skal jeg prøve meg på ja..=) Så gode ut=)

    Ha en god jul..
    Klemmer fra Lill-Therese

    SvarSlett
  8. Hei Lill-Therese.

    God jul til deg og dine også. :) Du får si ifra når du har montert pepperkakehus med gelatinvindu, så får jeg høre om du likte det resultatet. :)

    klemmer fra May-Helen.

    SvarSlett
  9. heihei:) jeg har prøvd oppskrifta to ganger men får den ikke til.. den blir for rennende, så jeg lurte på hvor stor er den boksen med melk?? og åssen type er det du har brukt?? jeg brukte viking, men det ser ikke ut til å funke for meg nei :P takk for flotte oppskrifte! Hilsen Monja

    SvarSlett