lørdag 8. januar 2011

Majones og Italiensk salat




Håper du har en fin lørdag. 
I dag har jeg lyst til å dele oppskrift på hjemmelaget majones og Italiensk salat med dere.
Det er utrolig enkelt å lage majones selv,
og når man først har majones, er det en smal sak å lage diverse salater.

Majones: 

5 eggeplommer
15 gram salt
ca 3 ss edikk (7%)
1 liter nøytral olje
1/2 ss sennep
pepper. 




Visp godt sammer eggeplommer og salt
Kok opp litt vann, og tilsett noen dråper.
 Dette er for at majonesen ikke skal skille seg så lett. 



 Nå skal du tilsette olje og eddik. 
I en tynn tynn stråle, og bare litt ad gangen. Ikke la majonesen skille seg. 
Den skal beholde tykkelsen du har fra starten av. Ikke bli tynnere. 

  Når du har tilsatt all oljen, skal du smake til med sennep, og pepper.
 Jeg bruker svart pepper, selv om det står at det skal være hvit i originaloppskrifta.
 Dette fordi jeg synes svart pepper smaker bedre. 
Om majonesen føles for tykk, kan man spe med kokende vann. 



Italiens salat:

 Gulrot,
 hodekål,
 eple
kokt skinke
Sylteagurk ( valgfritt)


 Del opp kålen og skinken i små biter, riv gulrot og eple. 
Tilsett hjemmelaget majones. 



Denne er kjempegod, og fast innslag på frokostbordet vårt i alle høytider. :)

Klem May-Helen

4 kommentarer:

  1. Fikk veldig lyst t å bli invitert på lunch hos deg nå :-)

    SvarSlett
  2. Hehe, det må vi få til en dag vettu Grete. Hyggelig det.

    SvarSlett
  3. dein ska æ lag i hælga <3 <3

    SvarSlett