lørdag 25. juni 2011

Appelsinpannacotta



Så koselig at jeg begynner og få litt treff på bloggen min. Ser at det allerede har vært innom er over 4000, det er skikkelig gøy.
I dag deler jeg en oppskrift på en dessert med dere.
Denne desserten fikk jeg servert hjemme hos Trine, da vi var på kakkelhønetreff. Vi er en gjeng som treffes en gang i mnd, bare for sosialt, og vi har døpt oss selv for kakkelhøna. Det er så koselig med slike uformelle treff. Desserten smaker godt av appelsin, og er frisk og god. :)

Her er iallefall oppskriften til ca 8 porsjoner

1 liten boks kremfløte
2 plater gelatin
revet skall av en appelsin
3 ss appelsinsaft
1 ts sitronsaft
1 dl sukker
1 ts vaniljeessens

Saus:

Blåbær
Melis etter smak



Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.
 Riv skallet av appelsinen, pass på at du tar med kun det gule skallet,
 da det hvite setter en bitter smak på det.  Ha alt bortsett fra gelatinplatene i en kasserolle. 



Varm opp til det begynner å koke, sett kasserollen til side. 
Klem vannet ut av gelatinplatene, og tilsett disse i fløteblandingen.
 Rør godt til platene er oppløste. 


Ha blandingen i porsjonskåler.
 La det hvile på benken til den er noenlunde kald, og sett i kjøleskap til de stivner.
 Jeg lot de stå over natta. 

Når du skal servere, fyller du en skål med varmt vann som du dypper skålene i.



Da slipper pannacottaen skåla, og legger seg så fint på fatet. ;)

Da vi fikk det servert hos Trine, fikk vi bringebær og blåbærsaus til.
 Jeg lagde saus av bare blåbær varmet i en kasserolle, smakt til med melis i dag, og det ble også godt. 
Man trenger kanskje ikke saus heller, men jeg synes den passer veldig godt til. 
Da får man en liten brekk fra appelsinsmaken. 


Lykke til. 

Klem May-Helen

6 kommentarer:

  1. d der så da hærli ut, du e da så oppfinnsom. mæn alt e da så søtt.æ ælske d mæn ska/kain da itj ete d. Mæn hærli t ein kopp kaffe e d. Klæm t dæ

    SvarSlett
  2. Heihei.

    Takk for det. Ja dessverre er det sånn at ting er litt søtt her, men en gang imellom, må det være love til å spise litt søtt. ;)

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  3. Jeg skygger jo også unna sukker, men denne skal jeg prøve, erstatter bare sukkeret med sukrin eller diabetsøtning! Gleder meg! :))

    SvarSlett
  4. Hei Synnøve. :)

    Den bør absolutt prøves. Man kan sikkert redusere sukkermengden også, så det er ikke sikkert du trenger like mye sukrin i.
    Vil gjerne høre hvordan det gikk med deg når du har prøvd. :)

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  5. Hei.
    Så flink du er. Moro å se at du har prøvd min oppskrift da. Ser like godt som det gjorde til meg. Og så smaker det bare helt fortreffelig.

    SvarSlett
  6. Hei Trine. :)
    takk for det. :) Du har rett, de smaker helt fortreffelig.

    Klem May-Helen

    SvarSlett