Hei.
Nå er det ei stund siden sist jeg var her igjen, men jammen har jeg hatt en god grunn. Ovnen min streika, og det var rett før helga jeg skulle bake en del kaker til konfirmanter. Fortvilelsen var derfor stor da sukkerbrødene kom ut av komfyren som grillkull, selv etter at kaken kun hadde stekt på 70 grader.
Lommeboka tillot ikke ny komfyr sånn med en gang, så da var det bare å vente med bakingen til bloggen iallefall.
Jeg fikk fikset konfirmasjonskakene da, med litt lån av komfyr her og der, men gøy var det ikke.
Tilfeldighetene ville det slik at jeg hadde sånn halvrund dag først i Juni, og det ble jo feiret som seg hør og bør. Gjestene hadde fanget opp min mangel på komfyr, og jeg fikk bidrag til ny i gave.
Så nå står den her da. Min helt nye Gorenje Komfyr.
Litt blandede følelser med det å kjøpe et merke jeg aldri har hørt om, men det var så mye teknisk med denne, at jeg tok sjansen. Måtte jo ha en med litt duppeditter på. ;)
For å teste noe av det tekniske, falt et av de første bakevalgene på Marengskake, eller Pavlova om du vil.
Søte kollega Kristin skulle komme på besøk med sin lille Olai, og dette fortjente jo en kake. :)
PAVLOVA:
6 eggehviter
300 Gram sukker
1 ts hvitvinseddik
2,5 ts Maizena
Forvarm ovnen til 180 grader, men senk temperaturen til 150 når du setter inn kaken.
Fyll:
2 bokser fløte pisket til krem med vaniljeessens
Jordbær, eller andre bær.
Pisk eggehvitene helt stive og tilsett sukker litt etter litt.
Pisk lenge, slik at du får en tykk og stiv marengsrøre.
Tilsett eddiken og maizena, og rør forsiktig.
Bre røra utover langpanna kledd med bakepapir.
Stek i 1,5 time og avkjøl.
Denne ble ikke lagt på fat, rett og slett fordi vi ikke hadde fat som var stort nok på jobb, men
den falt visst uansett i smak til de som fikk den servert.
Jeg tror dette er en av mine favorittkaker.
Lykke til!
Klem May-Helen
Mmmmm.. Det så godt ut du ;-) Tror nesten at jeg er nødt til å prøve den der! :-)
SvarSlettHar hatt Gorenje før, og var godt fornøyd, vi byttet den ut for et par år siden fordi vi ville ha induksjon. Du blir sikkert fornøyd med denne!
SvarSlettHei Grete. Det synes jeg absolutt du må. :)
SvarSlettKlem May-Helen
Hei Synnøve.
SvarSlettHåper du har rett, og det ser jo riktig så lovende ut foreløpig. :)
Klem May-Helen
Hei May-Helen !!
SvarSlettgratulere me' nyovn, d sjer ut som du får t kaka'n din i nyovn å ja. Stor Klæm ;-)
Hei Tante. :)
SvarSlettTakk for det. Nyovn fungere bra ja. :)
Klem May-Helen
Om du lager Pavlova med litt fordypning i, og pensler den inni med smeltet hvit sjokolade, så blir det som en "fuktsperre" mellom marengs og krem/bær, og den holder seg sprø lenger. Og selvfølgelig er det nydelig med det tynne laget med sjokolade :)
SvarSlettMvh Kristin M
Hei Kristin.
SvarSlettTakk for tipset. Det hørtes nydelig ut med sjokolade mellom ja, både som smakforsterkning, og som sperre slik at den holder seg sprø lengre.
Klem May-Helen