tirsdag 11. januar 2011

Budapestkake




I dag (eller skal jeg si i går. ettersom vi passerer midtnatt før jeg får lagt ut dette) Hadde min kjære mann bursdag.

Han ønsket en stille og rolig feiring, så etter jobb dro vi ut å spiste alle tre.......
 Deilig å spise på restaurant innimellom også.
Etterpå dro vi å leide film som vi kunne se sammen alle tre. Under filmen spiste vi desserten, som i dag var budapestkake. Ikke lik den originale, men veldig god. Sønnen vår er ikke så glad i kake, men denne er en han liker, derfor ble dette valget i dag.
Denne kaken er super å fryse ned. den er nesten best om den blir spist halvfrossen.

Budapestkake.  (budapestrull)

6 eggehviter
3 dl sukker
1 pakke vaniljesauspulver til koking.

Sett ovnen på 175 Grader.

Krem

2 bokser kremfløte piskes sammen med
2 ss melis
1 ts vaniljesukker


Hakkede valnøtter.



Visp eggehviter og sukker til du får en ganske stiv krem 
og tilsett vaniljesauspulveret. 

Det er dette pulveret jeg har i. 


 Legg bakepapir i langpanna og SMØR dette. 
Det er viktig for at det ikke skal sette seg fast. 
Ha i røra, og bre utover. 

Stekes gylden brun nederst i ovnen ca 20 min. 



Når den har blitt kald, snur du den på kjøkkenbenken. 


Bre over krem og valnøtter.
 ( Du kan også bruke hasselnøtter som er ristet i pannen. )


Rull sammen kaken. Det gjør ikke noe om overflaten sprekker. 


Legg den på et fat, pynt med krem, valnøtter og geletopper. 


Hva serveres hjemme hos deg når det er bursdag?

Klem May-Helen

5 kommentarer:

  1. Hei, du glemte å stø over havregryn over marengsen før dy stekte kaka, bruk den lettkokte.
    min favorittkake ,;-))

    SvarSlett
  2. Nei glemte det ikke, men hadde ikke havregryn i skapet. ;)

    SvarSlett
  3. Denne er knallgod:) Husker Brit Tove lagde den en gang og tok den med på Monte - gikk ned på høykant:)

    SvarSlett
  4. Hei Norunn.

    Denne er en populær kake i vår familie også. :)

    SvarSlett
  5. d der e kake me stor K, kjæmpego' sammen me' ein go' kopp kaffe. O.I <3

    SvarSlett