Jeg har fått spørsmål om jeg ikke kan legge ut oppskriften på hvordan jeg lager vårruller her på bloggen.
Selv om jeg ikke er helt dreven på dette med vårruller, så er denne til ære for deg Monica. ;)
Gutta i huset elsker disse, og selv synes jeg det er godt også. Vi lager de med ting vi synes er godt i, og da kan det jo ikke slå feil.
Her i huset frityrsteker vi de, men man kan også pensle de med olje og steke de i ovnen for en sunnere variant.
Dette trenger du:
1 pakke kjøttdeig,
1/4 Hodekål
4 Gulrøtter
1 liten løk
1/2 pakke glassnudler/risnudler
1 pakke wokkrydder. Vi pleier å bruke Denne. Men du kan fint bruke andre krydder også.
Filodeig.
1 lettpisket egg.
Nøytral Olje
Brun kjøttdeigen lett i stekepannen.
Følg anvisningen på pakken til risnudlene og forbered disse.
( hos meg står det at man skal legge de i en bolle og slå kokende vann over, vent i to min. og de er ferdige.)
Følg anvisningen på pakken til risnudlene og forbered disse.
( hos meg står det at man skal legge de i en bolle og slå kokende vann over, vent i to min. og de er ferdige.)
Finhakk løken, skrell gulrot og riv den på et rivjern, finstrimle hodekålen.
Bland grønnskaene sammen med kjøttdeigen og surr det litt i pannen til løken blir blank.
Tilsett krydderet og litt vann og la denne surre litt i tre minutter på svak varme.
Tilsett risnudlene og bland godt.
Ser det ikke godt ut?
legg en plate filodeig på benken, med det ene hjørnet ned mot deg.
Legg på en stor spiseskje med kjøttblandingen på.
Rull inn hjørnet og stram til litt.
legg inntil sidene
og rull den sammen.
Pensle hjørnet med egg som man bruker som lim.
Rulle den helt sammen.
Gjør dette til du er tom for kjøttblanding.
Hell olje i en kjele og varm den opp.
For å se om oljen er ferdig kan du holde skaftet på en tresleiv ned i oljen. Om det bruser rundt trepinnen, er oljen varm.
Stek vårrullene i oljen i ca 4 min. Til de er gylden.
Legg de på tørkepapir, så overflødig olje får trekke inn i papiret.
Server vårrullene mens de er varme.
Klem May-Helen
De så kjempegode ut!
SvarSlettKor flenk du e ;)stolt tå tanteveitja mi ja
SvarSlettHei og takk for sist :-)
SvarSlettDisse ser nydelig ut!!!
Hvor kjøper du Filodeig?
Cathrine
Gleder meg til å bli innvitert til å smake disse :-D Ser kjempegodt ut! Klem Grete S
SvarSlettTusen takk for oppskriften ja, vennen :) Skal prøves!!! kos kos, Monica
SvarSlettoi! Det vil jeg og prøve! Vårruller er jo så GODT! Du, jeg tror du må ta tilbake det ene loddet som jeg trakk... HAr nemlig problemer meg å laste opp nye bilder til blogger. Har visst oversteget min kvote... Visste ikke at det var en maxgrense jeg... Sukk... Hva gjør jeg nå da liksom. Vel, jeg trekker lodd for følger og kommentar iallefall.
SvarSlettklemmer:)
Hei!
SvarSlettHjemmelagde vårruller er snaskens!!!
Lignet veldig på min oppskrift :)
Fin blogg- jeg skal prøve meg på Baileys ostekaka di ;)
Klem Anette
Hei. Så nydelig ut. Hvor lenge skal de stå i ovnen og hvor mange grader?
SvarSlett