fredag 24. juni 2011

Sommerfugler og etterlysning



Jeg har ennå ikke fått noen følelse av sommer. Nå er St.hans her, og regnet bare plasker ned. jeg vet mange av mine gode kollegaer går ut i ferie i dag, så håper de får litt finvær. selv er det ennå fire uker igjen til det er min tur med ferie.


Jeg har en etterlysning på bloggen i dag. For en stund siden, var det en dame som ringte til meg og ville at jeg skulle lage bryllupskaken deres i sommer. Om jeg ikke husker feil så heter damen Tine. Hun ville også ha noen cupcakes. Tine, om du leser dette vil jeg at du tar kontakt. Jeg har mistet kontaktinfoen jeg hadde om deg.

Så over til dagens prosjekt, Sommerfugler.
Disse små sommerfuglene er kjempesøte å ha på cupcakes, eller på andre kaker også.

Du tenger
Fondant
Sommerfuglutstikkere
Farve
Kjevle
et helt vanlig ark.



 Farv først fondanten i den farven du vil ha sommerfuglene. I mitt tilfelle ble de rosa. 
Kjevle ut fondanten, slik at den er ca 2 mm tykk.
 Trykk ut sommerfugler, og lag mønster på de med å trykke på knappen oppå kutteren. 
 Legg sommerfuglene til tørk på et A4 ark som er brettet. 
 Dette for at sommerfuglene da tørker med vingene i riktig posisjon, og ikke bare ligger flatt ut. 


  Når de er tørre, er de klare til å brukes som pynt. 


 Du kan lage opp en del som du har liggende i en boks på benken,
 så er de klare til bruk når du er klar. :)



Lykke til.

Klem May-Helen




8 kommentarer:

  1. Åh! Det ble jo bare rålekkert! Sånn vil jeg og haaa! :)

    Vet du, jeg har lyst til å ha 'cupcakedåp' til Olai! Om du har noen deilige cupcake-oppskrifter tar jeg gjerne imot asså! Eller andre tips når det gjelder pynting og forberedelser til et selskap med kakebord fylt med muffins! Tenkte jo å ha mange forskjellige muffins da. Sjokolade, blåbær, gulrot osv f.eks? ke du trur?
    Ja, og en ting til... smørkremer og slikt; har du noen gode smørkremer/frostings uten melk? (laktosefri melk er ok.)

    Fin helg til deg Søta:)

    SvarSlett
  2. Hei Kristin.

    Den oppskriften med champagne falt veldig i smak i et selskap jeg hadde. Der kan du bytte ut champagnen med champagnebrus, for en litt mere barnevennlig smak.

    OM alt går bra, så kommer det oppskrift på lakris cupcakes i løpet av morgendagen. Jeg jobber med de akkurat nå. Er veldig spent på om de blir bra. Er det lenge til dåpen? Det blir lagt ut flere oppskrifter her på cupcakes nå i nærmeste fremtid. Følg med, følg med. ;)

    God helg til deg og dine.

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  3. Herlig! Det er ikke før 11 sept, så jeg har god tid til å prøve ut og øve meg! ...Men jeg skal jo inn i en bunad, så jeg kan ikke spise prøvemuffinsene selv...

    SvarSlett
  4. Ja da har du jo litt tid ennå, selv om dagene har en tendens til å flyge avsted.
    Du kan jo komme på jobb med prøvemuffinsene. Jeg vet mange der som kunne tenkt seg å prøvesmake. ;)

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  5. Hei! Nydelig Blogg du har!! Kan jeg spørre hvilken tipp du bruker her??

    SvarSlett
  6. Hei

    Takk for det. :) Jeg har brukt tip 2D.
    Det er en stor stjernetip som egner seg godt til å pynte cupcakes.

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  7. Oki, flott:) tusen takk:) mvh,anne:)

    SvarSlett
  8. Bare hyggelig Anne. :)
    Ha en fin dag.

    Klem May-Helen

    SvarSlett