Endelig fredag, og helg!
Da er det lov å kose seg med noe ekstra, og i dag har jeg lagd appelsinkjekse med sjokolade.
Disse kjeksene er lagd med brunt sukker, som gir en ekstra god smak, og med appelsin som gjør smaken fullkommen.
Appelsinkjeks med sjokolade:
Skallet ( Bare det gule ) og saften av 1 appelsin.
200 gram brunt sukker
200 gram mykt smør
400 gram hvetemel
0.5 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 lett sammenpiskede egg.
Sjokolade til må dyppe kjeksene i.
Riv skallet på appelsinen, pass på at du får med bare det gule.
Det hvite gir en bitter smak.
Press saften ut av appelsinen etterpå.
Ha smør, sukker, mel og bakepulver i miksebollen.
Kjør mikseren til du får en smuldrete deig.
Tilsett de lett sammenpiskede eggene.
Og appelsinen. (både skallet og saften)
Kjør dette raskt sammen med mikseren, til du får en jevn deig.
Pakk deigen inn i plastikk og la den hvile minst en time i kjøleskapet.
Smaken setter seg bedre om den får hvile lenger. Gjerne natten over.
Kjevle deigen ut på melet underlag. den skal være 2-3 mm tykk.
Nå kan du stikke ut figurer, eller skjære den i strimler med en kutter.
Stek de i ovnen på 160 grader.
Midt i ovnen
12-15 min. til de er gyldne.
Avkjøl.
Jeg dyppet mine kjeks i smeltet firkløversjokolade etter at de har blitt kalde.
Dette fordi jeg liker nøttesmaken, men du kan bruke den sjokoladen som du liker best.
Lykke til.
Klem May-Helen
hei May Helen:) Hvordan er det med deg? Travelt på jobb? Ønsker deg en fin dag, og håper det kommer flere godbiter på bloggen din etterhvert:)
SvarSlettgod klæm:)
Hei Kristin.
SvarSlettHer har det vært travelt både hjemme og med andre ting. har planer om litt godbiter nå etterhvert. Håper at det blir litt bedre tid nå iallefall.
Klem til deg.
May-Helen
Hei. Disse så veldig gode ut og må prøves. Må også takke igjen for ett kjempe artig kurs:) Ingrid Julia
SvarSlettHei Ingrid Julia.
SvarSlettSå gøy at du har funnet bloggen min. Bra at du koste deg på kurs.
Anbefaler å prøve disse kjeksene ja, de er veldig gode. :)
Klem May-Helen