fredag 18. oktober 2013

Banoffee pai




Jeg beklager dårlig bilde av sluttresultatet, men her rakk jeg ikke ta bilde av den ferdige kaka fordi den ble med bort på overraskende kaffebesøk. Ei jeg kjenner driver Amalies undertøysbutikk på Melhus. Må bare legge inn litt skryt av henne som driver den, May-Iren er superflink på service og skikkelig proff, anbefaler et besøk der.
Banoffe pai, er  en kake som inneholder banan og Karamell (toffee).
Banan i kake gir alltid en spesiell god smak synes jeg, og her sammen krem og karamell er det en nydelig kombinasjon.
Den ble tatt godt i mot på Amalies også, og vi hadde en riktig så koselig stund der. I og med at denne ikke krever noe steking i ovnen, egner denne seg også som kake til å lage på hytta ;)

Dette trenger du for å lage denne:

1 pakke digestive kjeks.
175 gram smør


125 gram smør
1 dl brunt sukker
1 boks søt kondensert melk
1 ts vaniljeessens

3-4 bananer
5 dl kremfløte

Revet sjokolade.




Sett en kakering 24-25 cm direkte på et fat, eller finn fram en paiform


Smelt smøret i en kjele, ha kjeksene i en pose og rull over med et kjevle til det er knust opp. 
Tøm kjeksene i kjelen og bland med kjeksen til alt er "vått". 
Legg det inni forma og form med en skje, slik at det ligger kjekse oppetter kanten også. 
Sett i kjøleskapet en time, slik at det stivner. 


Smelt smøret i en kjele og tilsett sukkeret. La sukkeret bli smeltet. 


Tilsett så melken og vaniljeessensen. 
La dette koke ca fem minutter, til den endrer seg til en karamellbrun farge. 


Tøm karamellen over kjeksbunnen og sett kaldt mist en time,
til karamellen er kjølnet. 


Skjær Bananene i skiver, legg et lag bananer oppå karamellen. 


Pisk kremen med litt melis 
og legg halvparten av denne oppå bananlaget, 
før du legger et nytt lag krem oppå, 


Riv over sjokolade, ta av ringen og server. 


Lykke til
Klem May-Helen




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar