torsdag 3. oktober 2013

Vaniljekrem





Liten feiring for meg selv i dag. Innlegg nr 100 på bloggen. :) Skulle vel egentlig feiret med kake da, men i stedet får du en god oppskrift på vaniljekrem. :) Mange tror det er vanskelig å lage, og for en del høres det så utenkelig ut å prøve at de blir forbauset når jeg forteller hvor lett deg egentlig er.
Mye bedre smaker det også, for denne har ekte vaniljesmak. Jeg vil si det er like lett som å kjøpe en pakke pulver du må tilsette sukker og melk for å få til . Du er ikke langt unna den hjemmelagde i arbeid, om du velger en slik pose. ;)

Dette trenger du:

5 dl melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
1.5 dl sukker
2 ss maisennamel
0.5 dl melk til utrøring


Del vaniljestangen i to, bruk baksiden av kniven og skrap ut frøene. 


Ha melk, vaniljestang og frø i en kjele. 
Rør godt med en visp, slik at frøene sprer seg.
La dette koke opp. 


I mellomtiden blander du maisennamelet ut i litt kald melk. 


Finn fram en glassbolle,
Ha i sukker, eggeplommer, og maisennamelet


Visp det godt sammen. 


Tilsett den kokende melken i en tynn stråle, samtidig som du visper.


Tøm blandingen tilbake til kjelen og sett det tilbake på plata. 
Nå skal den varmes opp, til den koker og blir tykk. 
NB! Det er viktig at du rører i kjelen hele tiden, så det ikke brenner seg. 


Tøm kremen over i en glassbolle og dekk med plast helt nede på kremen.
 Da slipper du at det blir en hinne på vaniljekremen din. 
Sett kremen i kjøleskapet, og la den stå kaldt til du skal bruke den. 

Dette er godt til så mye. Her er det bare å slippe fantasien løs. 
Pavlova, pai, sjokoladeformer med vaniljekrem og bær, som kakefyll, i skoleboller/vaniljeboller. 




Lykke til!
Klem May-Helen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar