For de som kjenner meg godt, så er det ingen hemmelighet at jeg er helt hekta på lakris.
Gleden ble derfor stor da jeg var innom sjokoladebutikken i Trondheim, og fant
de to herlighetene Rå lakrispulver, og Lakrissirup. De to boksene ble raskt med hjem sammen med en del andre herligheter, og da var det bare å sette igang.
de to herlighetene Rå lakrispulver, og Lakrissirup. De to boksene ble raskt med hjem sammen med en del andre herligheter, og da var det bare å sette igang.
Det første jeg vil dele med dere i lakrisens verden er pikekyss med lakrissmak.
Disse sammen med vaniljeis og bringebær smaker bare helt herlig.
Pikekyss med Lakrissmak:
4 eggehviter
200 gram sukker
1 ss lakrispulver
1 ss lakrissirup
100 grader midt i ovnen ca 45 min.
Ha eggehvitene
og sukkeret i en bolle,
og visp dette til det blir en stiv masse.
Tilsett sirup
og larispulver
Bland det godt sammen, og
Ha det i en sprøytepose.
Sett på en tip med litt stor åpning. ( Jeg har brukt 1M her)
( dette fordi pulveret har noen "biter" som er vanskelig å få ut av små åpninger. )
Sprøyt topper på bakepapir og stek i ovnen på 100 grader i ca 45 min.
Server gjerne alene til kaffen, eller til is.
Lykke til.
Klem May-Helen
OMG!!!! Nammis nammis!!!! Kor har du fått tak i det der lakris greierne? :-) Du e kanondyktig!!!
SvarSlettHei Elisabeth. :)
SvarSlettHar kjøpt det på sjokoladebutikken i Trondheim. Litt dilla jeg nå, så blir sikkert flere forsøk med lakris. :)
Klem
DETTE SDÅ BÆRRE HÆRLI UT. KAN DEN LAGES FOR DIABETIKKERE
SvarSlettHei Anonym.
SvarSlettOm du bruker Sukrin i stedet for sukker, så burde du iallefall kunne lagd disse med lakrispulveret iallefall. Jeg er usikker på om sirupen inneholder sukker.
Del resultatet om du prøver da ;)
Klem May-Helen
Så kult! Jeg tror nesten jeg må se etter det samme neste gang jeg er på Sjokoladebutikken. :D
SvarSlettHei Radiojente.
SvarSlettJa det synes jeg absolutt du må. ;)
Disse ble iallefall gode. :)
Klem May-Helen