tirsdag 5. april 2011

Sprudlende Cupcakes.


                                    
I dag feirer jeg våren. Ønsker den hjertelig velkommen etter en lang vinter her i Trønderhovedstaden.
Hva er vel mere naturlig enn å feire den med sprudlende cupcakes?

Disse inneholder musserende vin, men den kan byttes ut med f.eks Champagnebrus.
Her i huset falt de virkelig i smak. Både hos mann og sønn. De gikk til storangrep på disse i går kveld, etter at det ble fritt fram å spise. Først måtte det jo tas bilder, slik at dere også får en titt på godsakene.

Musserende Cupcakes.

200 gram smør
4 dl sukker.
6 eggehviter
6,5 dl hvetemel
2 dl søt musserende vin.
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens, eller vaniljesukker.

175 grader. midt i ovnen i ca 20 min.

Frosting:

100 gram margarin
ca 400 gram melis
3 ss musserende vin
Noen dråper olje med champagne smak


Ha smør og sukker i bakebollen, .


 og rør til det blir en luftig og hvit røre


Tilsett vin,og det tørre (hvetemel, bakepulver, vaniljesukker) vekselsvis.

 Stivpisk eggehvitene i en annen bolle som er helt ren.
 (Du kan ikke få med noe eggeplomme, da vil ikke hvitene bli stive)



 Ha litt av hvitene i røra og bland dette inn, før du har i resten av hvitene.


 Rør til du får en fin glatt røre.

Fyll i Cupcakeformer halvfulle og stek de i ovnen på 175 grader i ca 20 min.
 Avkjøl de på rist. Mens de avkjøler, kan du lage frostingen.: 


 Ha smør og melis i bakebollen


sammen med musserende vin, og


noen dråper oljeessens med champagnesmak.


 Visp dette godt sammen, helt til du får en hvit frosting. Den skal være luftig.


 Ha den i en sprøytepose, og sprøyt ut fine topper.


For å få en ekstra glans, sprøytet jeg på Pearl spray. Det synes jeg gir et flott resultat. 


Vel bekomme, og lykke til!.

Klem May-Helen

3 kommentarer:

  1. Disse så gode ut ja May-Helen, hilsen fra Tydal'n

    SvarSlett
  2. Takktakk. De falt veldig i smak til de som fikk prøvesmake.

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  3. Disse ser helt fantastiske ut -prøver de ut i dag;)
    Så blogger jeg og linker såklart til deg!

    Klem fra Frk Muffin

    SvarSlett