Kjekse blir som regel bare bakt til jul her, men disse er så gode at de fortjener å bli lagd flere ganger i året.
Vi hadde et stort glass med Nutella
i skapet etter sommerferien i Danmark sist sommer. Denne må jo brukes opp, så derfor ble det akkurat Nutella i denne kjeksen. Her kan man fint bruke Nugatti, Hapå, eller annet sjokoladepålegg. Ta bare det du liker best.
Nutellasnurrer:
2 dl sukker
150 gram smør
2 eggeplommer
2 ts vaniljeessens, eller vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
Nutella
175 grader. Midt i ovnen.
ca 10 min til de er lys gylden.
Ha smør og sukker i bakebollen,
visp dette til det blir hvitt og luftig
Tilsett eggeplommene og vaniljeessensen/sukkeret. Rør litt, og tilsett hvetemelet.
Rør den lett sammen til du får en fast deig. La den hvile i kjøleskapet i 30 min.
Klem deigen utover på bakepapir til den er ca 0.5 cm tykt.
Smør sjokoladepålegget på,
pass på at du ikke smører helt ut i kanten, fordi da blir det lett kliss.
Rull den sammen til en pølse og la den ligge å hvile i kjøleskapet en time
. Skjær i ca 1 cm tykke skiver og legg de på stekebrettet.
Stek de midt i ovnen 175 grader i ca 10 min.
Til de er lys gylden.
La de hvile litt før du tar de av bakeplata, slik at de ikke går istykker.
Server de med en god kopp kaffe, eller et glass kald melk. :)
Vel bekomme,
Lykke til.
Klem May-Helen
Å, det ser så godt ut! Synes du kan komme hit og bake jeg:D Men disse skal jeg huske på til en gang vi har sjokoladepålegg!
SvarSlettFin dag May-Helen:)
Så koselig at det frister Kristin. Prøv de gjerne med Hapå også, da blir det karamellkjeks. :)
SvarSlettFin dag til deg også Kristin.
Klem May-Helen