torsdag 30. juni 2011

Daimkrisp i svingene




Nå er vi kommet helt i slutten av Juni. Her i Trøndelag er det 11 grader i dag, så hva været gjelde, er det ikke mye som minner om sommer.
Det er martna i sentrum denne uka.
Det er en årlig begivenhet rundt St.hans i Trondheim, og selv om man får følelsen av at det kun er spekepølseselgere og svensker som skal selge et eller annet produkt alle bare MÅ ha, er det en tradisjon for mange og ta turen til sentrum. Vi var der på Tirsdag i forbindelse med et arrangement der. Ungdomsgruppa til Kom og dans hadde fått tilbud om å danse der en time, og ettersom både sønnen og jeg er ivrige dansere, var det derfor naturlig for oss og være med på dette. Det var en time med masse danseglede på dansematta og det var hyggelig å se danserne igjen en siste gang før vi starter opp igjen etter høstferien.

I dag er det mere gjærbakst på bloggen.
Jeg bruker samme oppskrift som på disse, rett og slett fordi fyllet er så søtt at man ikke trenger at deigen er så søt.

Daimcrips i svingene:

1 porsjon gjærdeig
1 pose daimcrisp
1 sammenpisket egg.

Lag gjærdeigen som vist før, og la den heve. Del den i to og kjevle ut to rektangler.


Ha daimkrispen i en brødpose.
 ( Det kan være lurt å tre en brødpose utenpå den ene, slik at du får en forsterkning.)
 Rull kjevla over og knus krispen. 

Strø sjokoladen på deigen, men ikke helt ut i kanten
 ( Den siste cm av deigen må du bruke som lim for å få den sammen),
 og rull den stramt sammen. 



Legg skjøten ned mot benken og skjær i skiver på ca 2 cm. 


La de etterheve en halvtime på stekebrettet,
 før du pensler med det sammenpiskede egget, og  steker de gyldne i ovnene.


Disse er bare kjempegode.


 Man kan bruke annet fyll også om man vil det.
 Det mest vanlige er smør, kanel og sukker, men her er det bare fantasien som setter grensene. Prøv med syltetøy, sjokoladepålegg, rosiner, smarties osv. 


Lykke til.


Klem May-Helen.

3 kommentarer:

  1. Hei Anonym.

    Ja disse er ganske gode. :)
    Ha en fin dag.

    Klem May-Helen

    SvarSlett
  2. Det va godt me' gjærbakst ja, fra Tydal'n

    SvarSlett