torsdag 7. juli 2011

Jordbærmousse



Endelig har de norske jordbærene kommet. Ingen har så gode jordbær som Norge. Søte,røde, solmodne jordbær. Ingenting er så godt som dette.

I dag har jeg lagd jordbærmousse av mine innkjøpte jordbær, og i morgen kommer det cupcakes med jordbær. Man må jo bare benytte seg av de deilige bærene, nå som de først er her. Jordbærsessongen er kort, nyt den mens du kan. :)

Jordbærmousse.

200 gram jordbær
3 plater gelatin
0.5 dl sukker
3 dl kremfløte


Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann. De skal ligge der i 6-8 min. 

Del opp jordbærene, og kjør de i blender, eller mikser til du får en fin pure.
ha pureen i en kasserolle, og tilsett sukkeret. 
Varm opp pureen til kokepunktet, klem ut vannet på gelatinen og tilsett. 
Rør til gelatinen er oppløst. 
La pureen avkjøles.



Pisk fløten til krem


Tilsett pureen i kremen og vend den inn med slikkepott. 

 Ha moussen over i en skål og sett i kjøleskapet i tre timer. 


 Server med friske jordbær til. 

Lykke til :)

Klem May-Helen

1 kommentar: