Som dere sikkert har forstått, så er jeg en stor tilhenger av lakris.
Jeg er ikke alene dam for sønnen i huset har arvet det genet, og er akkurat like glad i lakris som meg. Her krangler vi nesten om de stakkars lakrisbitene i Twistposen.
Du vet, man skal verne om sine favoritter. ;)
Jeg har fått så mange tilbakemeldinger på Give awayen min. Tusen takk alle sammen. Det er koselig med hyggelige mail fra dere, og jeg skal snart ha en give away med litt lengre frist, slik at flere får vært med.
I dag har jeg prøvd meg litt med lakrissirupen min. Jeg måtte se om jeg fikk lagd noen enklere lakriscupcakes enn de forrige, som jo egentlig bare hadde lakris som fyll og frosting.
Jeg synes disse ble gode, men jeg er vel ikke akkurat objektiv når det gjelder lakrisen da. ;)
250 gram smør
3 dl sukker
3 store egg
2 ss lakrissirup
1 ss lakrispulver.
2 dl melk
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel
180 grader midt i ovnen i ca 20 min.
Ha smør og sukker i bakebollen, og rør dette hvitt og luftig.
Tilsett et og et egg. Rør godt mellom hver gang.
Tilsett sirupen, og det tørre.
Bland det lett sammen, og fordel røren i cupcakeformer.
Stek de midt i ovnen i ca 20 min. og avkjøl.
Frosting:
100 gram smør
400 gram melis
400 gram melis
1 boks philadelfia naturell
1 ts vaniljesukker
1 ss lakrissirup
1 ts lakrispulver.
Her har du alt i miksebollen, og rører kraftig til du får en glatt of fin frosting.
Sett den i kjøleskapet litt , slik at den blir litt fastere å sprøyte med.
Da er det bare å nyte.
Nå skal jeg på posten og sende pakke til Solfrid. ;)
Lykke til. :)
Klem May-Helen
mmm.... høres godt ut ja. Jeg er en skikkelig lakrisoholiker så denne må jeg nok prøve.
SvarSlettJa da må du prøve disse. :) Fortell gjerne om du likte de. :)
SvarSlett