Denne deilige porsjonskaken fikk jeg ideen til da vi var i Liverpool i April. I små blanke esker på Marks and spencer lå noe lignende i kjøledisken.
Jeg kjøpte en eske som vi smakte på til kaffen, og disse var gode. Jeg tok derfor ideen med hjem, og i dag deler jeg oppskriften med dere. :)
Karamellsaus:
130 gram sukker
2.5 dl kremfløte
1 ss smør
1 ts vaniljeekstrakt.
Marengs:
4 eggehviter
200 gram sukker
1 ts hvitvinseddik
1 toppet ss maisennamel.
1 boks kremfløte pisket til krem.
Start med karamellen:
Ha sukkeret i en kasserolle, smelt sukkeret, og la det bli brunt, ikke brent. ;)
Det er viktig at du ikke rører i sukkeret før det er smelta, dette fordi det da vil bli klumper av sukker i karamellen.
Når sukkeret har fått en gylden farve,
tilsetter du kremfløte, smør og vaniljeekstrakte,
La dette småkoke i ca ti min.
Ha karamellen over i en skål, sett den til side, og lag marengs.
MARENGS:
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret
og miks dette sammen i ca 2 min. Det skal bli en fluffy marengs.
Tilsett, maisenna og hvitvinseddikken, og rør godt.
Ha marengsrøra i sprøytepose og sprøyt ut ovale boller på bakepapirkledd stekeplate.
Stek de midt i ovnen på 100 grader i ca 30 min. Avkjøl.
Pisk kremen, gjerne med en ts vaniljesukker.
Legg en skje krem på undersiden av en marengsbolle, legge ny marengsbolle i mot.
Ha på en skje karamell på kremen, og server.
Lykke til!
Klem May-Helen
PS. Husk Gi borten min som skal trekkes i kveld. :)
lt du lager ser helt hærli' ut mæn ka hjælpe d ein som itj ska hs sukker mæn e ein lit'n søtmons i utgangspunktet. lykke t me' nye prøveprosjekt, KLÆMZ!!!!!!
SvarSlett