I dag har jeg en skikkelig høstfølelse, og jeg finner ut at jeg egentlig liker høsten jeg, så lenge det ikke hagler og er orkan. :)
Siste dagen av guttens høstferie også, så vi må vel ut å finne på noe etterpå.
Til kaffen i dag anbefaler jeg denne kaken med kaffe og pekannøtter. Denne gir meg følelse av England, og det er sikkert fordi den ligner i smaken på en kake vi kjøpte da vi var der i April.
Om du synes det er vanskelig å få tak i Pekannøtter, kan man fint bytte ut disse med valnøtter.
Dette trenger du:
200 gram smør
200 gram sukker
4 egg
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
100 gram mandler
1 ts vaniljeekstrakt.
1 dl melk
2 ts pulverkaffe.
100 gram pekannøtter.
170 grader i ca 40 min. Midt i ovnen.
Krem:
100 gram smør
400 gram melis
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 dl melk
3 ts pulverkaffe.
Ha smør, sukker, egg, mel, og bakepulver i bakebollen,
og miks dette i ca 3 min.
Kjør mandler i en multihakker, og tilsett disse i røra.
( mandlene kan også kvernes, om man ikke har multihakker)
Rør pulverkaffen ut i den kalde melken.
Hakk pekannøttene og tilsett disse sammen kaffen.
Dekk en 20 cm form med bakepapir, og ha røra i.
Stek den i ovnen til den er gjennomstekt.
Avkjøl litt og ta den ut av forma for videre avkjøling.
I mellomtiden kan du lage glasur.
Bland ut kaffepulveret i melka.
Ha alle ingrediensen i bakebollen.
Rør til du får en glatt og fin krem.
Bre kremen på kaka.
Pynt etter eget ønske og server. :)
Lykke til!
Klem May-Helen
Sikkert nydeliiiiii dein der ja, ska prøv å bak nå kaka når æ bli færdi me' roinnvasken, hilsen onkel Blå å tante Grønn
SvarSlett