fredag 2. desember 2011

Appelsinkonfekt.



Luke 2 i denne førjulskalenderen er herved åpnet.
I dag har jeg lagd deilig appelsinkonfekt. Eller mandarin er vel mere riktig. Jeg pleier å bruke mandarinskall i stedet for appelsinskall, men her er det fritt fram hva du bruker.
Disse passer også godt i gaveposen, eller som en liten førjulshilsen.

Skallet blir kandisert før man trekker alt med sjokolade. Den syrlige smaken av mandarinskallet, er kjempegodt sammen med sjokolade.

Du trenger:
3 mandariner/Appelsiner
3 dl vann
275 gram sukker
0.5 dl cognac
overtrekksjokolade.




Vask og tørk mandarinene godt. 
Skrell de med en kniv. Prøv å få med minst mulig av det hvite.
del de i passe strimler som er ca 1 cm brede.


Legg de i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. 
Når vannet koker, tømmer du av dette, og har på nytt vann. 
Kok så opp dette, og gjenta prosessen en gang til. 
( Altså kok opp tre ganger med nytt vann og tøm av vannet.)


Tøm over sukker, vann og cognac. 
Sett kasserollen på kokeplata og kok opp. 



La det småkoke til vannet nesten er borte i ca 2 timer. 
Skallet skal være blankt. Og massen seig. 


Tøm massen på et bakepapir. La den hvile litt 
før du deler bitene fra hverandre. 


La de ligge på bakepapiret til de er kalde.


Smelt sjokoladen i vannbad.
Dypp bitene en og en i sjokoladen med en gaffel. 


Legg de på bakepapir til de tørker. 
Så er de klare til servering.



Lykke til!

Klem May-Helen

1 kommentar: