torsdag 1. desember 2011

Mozartkuler


1. Desember er snart over, og jeg har planer om nye spennende oppskrifter hver dag denne måneden. Dette som en slags adventskalender, med gode tips om julebakst, og annet godt.
I dag har jeg et supert gavetips som jeg ønsker å dele. Disse Mozartkulene er veldig godt egnet som julegave, eller vertinnegave om man skal bort nå i førjulstiden.



De originale Mozartkulene er laget av Pistasj marsipan. Jeg har byttet ut denne med vanlig marsipan og pistasjeolje. Om man ikke har slike smaksoljer, kan man tilsette litt cognac, eller whiskey.

Jeg beklager virkelig dårlige bilder. Det blir så fort mørkt nå, og kombinert med et dårlig kamera, blir kvaliteten skikkelig dårlig.
 Så kjære Julenisse, om du leser bloggen min, ønsker jeg med et godt kamera til jul. :)

Du trenger:

Marsipan 1 kg
Pistasjeolje
2 pakker med bløt nougat
Overtrekksjokolade.


Legg marsipanen i microbølgeovnen i 15 sekunder. 
Dette gjør den myk å jobbe med. 
Bland marsipan med noen dråper Pistasjeolje. 


Del opp nougaten i passe store biter. Skjær opp marsipanen i biter
og klem den litt flat. Legg en bit nougat på marsipanen og lukk den inn. 
Trill så til en kule. Gjør dette med alle. 


Sett de så i kjøleskapet en stund, slik at de blir kalde og litt harde. 


 Smelt sjokoladen i vannbad.


Dypp kulene i sjokoladen med en gaffel. 


Kakk gaffelen et par ganger i kanten på kasserollen, 
slik at overflødig sjokolade renner av. 


Legg bitene til tørk på bakepapir. 


Pakk de inn i gullfolie, og de er ferdige. 



Lykke til!

Klem May-Helen

1 kommentar: