onsdag 12. oktober 2011

Engelske muffins.







Ser dere det flotte trauet dagens bakst ligger i?
 Det er det jeg kjøpte for gavekortet jeg vant på "Alt for daman". Jeg så litt på det første gangen jeg besøkte Linneas Handleri,
og bestemte meg for at jeg skulle bruke gavekortet på dette trauet  om de fremdeles hadde det neste gang jeg skulle innom. Jeg var litt spent da jeg på fredag troppet opp i butikken, og jammen meg lå det der ennå. :)
Nå gleder jeg meg til å servere boller, spekemat, julebakst og div i dette flotte trauet.
Dagens oppskrift er engelske muffins. disse må ikke forveksles med de norske muffinsene, eller amerikanske cupcakes.
De engelske muffinsene er  basert på gjærdeig, og er nesten som rundstykker, eller boller om du vil.
Server disse til frokosten i helga med en kopp te til, og godt pålegg. Jeg lover deg at de faller i smak.

Dette trenger du:

1 pose tørrgjær
2 ss sukker
0.5 dl lunkent vann
700 gram hvetemel
1 ts salt
3.5 dl fløtemelk. ( 1 dl fløte og 2.5 dl melk.) For en sunnere variant bruker du bare melk.
2 lett sammenpiskede egg
50 gram smør.

210 grader i ovnen i ca 8 min.



Ha tørrgjær, sukker og vann i bakebollen. 


Sett til side i ti minutter, til gjæren begynner å skumme/boble. 
I mellomtiden 


smelter du smør i en kasserolle, og tilsetter fløtemelken. 
Varm opp blandingen til den er fingervarm. 
(Tørrgjær tåler litt varmere veske enn vanlig gjær.
 Opp til 40 grader på vesken er passe. )


Tilsett smør og melkeblandingen i bakebollen, bland dette før du tilsetter eggene. 
Tilsett så mel og salt. 


Rør godt sammen i et par minutter, til du får en glatt deig. 


Sett deigen lunt, og la heve i 1 1/2 time.


Til dobbel størrelse. 


Strø godt med mel på bakebordet, legg deigen oppå melet. 


 Kjevle deigen til den er to cm høy. 


Stikk ut runde kaker med et glass eller  


en kjekseutstikker. Jeg brukte en som er ca 8 cm i diameter. 
Jeg synes det er passe størrelse. 


Legg bollene på bakepapirkledd plate, og sett til heving i en halv time. 
Stek midt i ovnen på 210 grader i ca  8 min. 



La de avkjøle på rist, og server med godt pålegg. :)

Velbekomme og lykke til!

Klem May-Helen

2 kommentarer:

  1. Ser kjempegodt ut :)
    Har lagt tilbloggen din på min nye bakeblogg.Laget den i går så har ikke publisert den på facebook eller noe enda.Må få inn litt bilder og div først:)

    Fint trau.Jeg har arvet to etter bestemor.Bruker det ene hver jul.Da står det fremme på det gamle spisestuebordet som også er etter bestemor.Der har vi frukt og twist+ en elelr to gamledagse nisser:)koselig.
    Legger inn denne kommentaren med mammabloggen, men skal etterhvert kommentere med den nye bloggen slik at du finner den:) Ha en fin fin dag.

    SvarSlett
  2. http://mammasbakeri.blogspot.com/2011/10/dronningspkelse.html?spref=fb

    Her er link direkte til bloggen og det siste påfunnet fra meg og minsten:) hehe
    Kjekt å være litt barnslig.

    SvarSlett