mandag 12. desember 2011

Bountykonfekt



Jeg fortsetter med julekonfekten jeg, og i dag har jeg lagd Bountykuler.  Disse smaker nesten som den du kjøper. :) De er supre som gavetips nå til jul, eller som kos til ettermiddagskaffen.
 Hjemmelaget konfekt er jo alltid populært, og smaker bedre enn kjøpt synes jeg.

Jeg begynner å få en del av julebaksten i boks nå. Sara Bernard ligger trygt i fryseren, sammen med tykklemsene. Nå er det ikke mange sortene igjen før jula bare kan komme.

Dette trenger du til Bountysjokoladen

2 dl kremfløte
70 gram sirup
0.75 dl melis
1 ts vaniljesukker
50 gram smør
200 gram kokos
Sjokolade til å dekke kulene. Ca 200 gram.



ha smør, melis, vaniljesukker, sirup og fløte i en kasserolle. 


Kok dette i 7 min til massen har blitt tykk og litt seig. 
Tilsett kokos og bland godt. 


Legg massen over på et fat, og sett det i kjøleskapet til neste dag. 
Da har den blitt formbar. 


Trill passe store kuler, og sett de til avkjøling i kjøleskapet ca en time. 


Smelt sjokolade i vannbad. 


Dypp kulene i sjokoladen og sett de på bakepapir, eller aluminiumfolie. 
Sett de så til side til sjokoladen har tørket. 


Om du vil pynte de med hvit sjokolade, kan dette smeltes i vannbad. 
Ha sjokoladen i en engangspose, og klipp et lite hull i enden. 


Ringle mønster over sjokoladen og konfekten er ferdig. :)
Jeg oppbevarer disse i kjøleskapet. 


Lykke til

KLem May-Helen.

3 kommentarer:

  1. Lagde disse i fjor etter tips fra deg. mmmmm.....knall gode!!!!!!

    Nattklem fra Marte :)

    SvarSlett
  2. Disse såg kjempegode ut,men jeg bare lurer;hvor mange blir det av en porsjon??

    Karin

    SvarSlett
  3. Karin. Jeg så ikke spørsmålet ditt før nå jeg. Beklager. Jeg tror en plass mellom 30 og 40 kuler. Alt etter hvor stor du lager de.

    SvarSlett