torsdag 15. desember 2011

Risboller



I dag har jeg lagd risboller til jul. I disse sjokoladebollene kan man variere smaken etter hvilken sjokolade man bruker. Om man vil ha de helt "vanlige" bollene, bruker man en sjokolade uten ekstra smak, men disse bollene blir kjempegode om man f.eks. bruker firkløver i.
Da får man nøttene i tillegg. Min farmor lagde slike med firkløver i, og de gir gode barndomsminner for meg.

Dette trenger du til risbollene

3 egg
1 kaffekopp sukker
150 gram sjokolade
1 ts vaniljesukker
1 pakke delfiafett
Puffet hvete.

Muffinsformer



Ha delfiafett i en kasserolle og sett den på komfyren på svak varme. 
Gjør det samme med sjokoladen. 


Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. 


Tilsett den smelta sjokoladen, og rør til alt har blandet seg. 


La mikseren gå, samtidig som du heller i delfiafettet i en tynn stråle. 
Pass på at du blander det godt sammen og ikke heller i for fort. Da skiller den seg. 


bland inn puffet hvete med en slikkepott. 
Bruk to skjeer og lag boller som du legger i muffinsformer. 
Sett de kjølig til bollene har stivnet. legg de i en kakeboks og sett kjølig. 
Disse kan også fryses. De trenger ikke lang tid på å tine. 


Lykke til.

Klem May-Helen

3 kommentarer:

  1. namnam, jul no ja, hilsen tante

    SvarSlett
  2. Istedet for delfiafett( som er et transferfett) anbefaler jeg virkelig å bruke Cocosa kokosfett.. smaker nydelig og sunnere alternativ : )

    SvarSlett
  3. Hei anonym. :)

    Jeg har prøvd Cocosa, og er enig i at det er et godt alternativ. Jeg synes det er for dyrt til og bruke. jeg tredobler porsjonen til jul og deler den med to andre, og 300 kroner bare i Cocosa blir dyrt til julebaksten. :) Ønsker deg en fin dag.

    SvarSlett